Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Krav Maga is een zelfverdedigingsmethode die eenvoudig is aan te leren voor iedereen: mannen, vrouwen, jong en oud. Sterker nog: de methode is zo eenvoudig op te pikken, dat legers en politiekorpsen over de hele wereld Krav Maga gebruiken. Krav Maga wordt elke dag in de praktijk gebruikt en werkt écht.

‘Krav Maga’ zijn de Hebreeuwse woorden voor ‘gevecht’ en ‘contact'. Oftewel: “contactgevecht”, een vorm van zelfverdediging die op zeer korte afstand plaatsvindt.

Hieronder staat een korte presentatie met uitleg over wat Krav Maga nou precies is. Klik op de 'afspeel' knop om telkens een stap verder te gaan.

 

Natuurlijke reactie

De reden van de eenvoud van Krav Maga is dat de technieken zijn gebaseerd op je natuurlijke reactie. Handig, want iedereen heeft dezelfde instinctieve reactie. Wat gebeurt er als iemand een bal richting je gezicht gooit? Je handen komen automatisch omhoog in een schrikreactie om de bal af te weren. Krav Maga gebruikt deze schrikreactie. Met slechts een kleine aanpassing gebruik je deze afwerende beweging om bijvoorbeeld een stoot riching het gezicht af te weren.

Eenvoudig te leren

Krav Maga is hierdoor eenvoudig te leren voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud, ongeacht lengte of gewicht. (Echt waar!). Iedereen heeft immers dezelfde natuurlijke reactie. Met slechts een kleine aanpassing heb je de basistechnieken van Krav Maga al onder de knie. Dit zul je tijdens de training ook meteen merken. We garanderen je dat je binnen een week de eerste technieken hebt opgepikt.

Het geheim van Krav Maga

Het klinkt een beetje gek – dat bijvoorbeeld een kleine vrouw van 48 kilo een grote man van 100 kilo aan kan. Toch kan dat. In Krav Maga spelen we namelijk ‘vals’. We geven het liefst een trap in het kruis, of slaan de nagels in de ogen van onze tegenstander. Het gaat hier immers om zelfverdediging! En niet om een vechtsport. Naast het kruis en de ogen zijn er nog tientallen andere zwakke plekken op het lichaam. Bij Trainingscentrum Helena leren we je waar deze zitten en hoe je deze snel en hard kan raken.

Sterk in je schoenen

De eerste (en beste) verdedingstechniek? Er simpelweg niet zijn als het misgaat. Een goede tweede: wegrennen. Ook hier besteden we tijdens training aandacht aan. Je leert hoe je gevechten kan ontwijken en voorkomen. Mocht dat niet lukken, dan stelt Krav Maga je in staat om binnen enkele seconden met je tegenstander af te rekenen en jezelf (en anderen) in veiligheid te brengen.

Geen topconditie nodig

Eerdere ervaring in (vecht)sport is absoluut niet nodig. Het enige wat telt is motivatie. Als je Krav Maga wilt leren, dan kan dat. Ook een topconditie is niet nodig. Dit komt vanzelf tijdens de training.