Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Testimonials

KRAV MAGA BASISPROGRAMMA LEVEL 1 (4 MAANDEN)

Ik kom door mijn werk regelmatig met conflicten in aanraking. Nu voel ik me eens stuk zekerder als er iets uit de hand loopt. Ik heb ook geleerd waar ik op moet letten en dat heeft mij ook enorm geholpen. Ik weet veel beter hoe ik kan reageren bij een onveilige situatie. Daarnaast heb ik een hoop leuke nieuwe mensen leren kennen.

- Arjen, 39 jaar-

Ik ben zelf 10 jaar zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld. Veel situaties waren herkenbaar en confronterend tijdens de cursus. De cursus was heel goed om mijn zelfvertrouwen te vergroten en af te reageren. Na de tweede les voel je je al enorm stoer en zelfverzekerd. De combinatie van lichamelijke en mentale training werkt erg goed.

-anoniem-

Een cursus die iedereen zou moeten volgen. Het maakt je zekerder van jezelf en het is een super leuke ervaring. Je staat versteld van jezelf

-Sanne, 32 jaar-

Dit werkt echt!! Dit helpt iedereen. Het is voor iedereen te leren. Je hebt er geen voorkennis voor nodig, het maakt je sterker en geeft meer zelfvertrouwen. Niet lullen maar doen en ervaren!

-Renate, 42 jaar

Ik heb nooit ruzie dus wat moet ik nou bij een Krav maga programma dacht ik. Maar zoals de instructeurs vaak zeggen; het is beter om iets te kunnen en niet nodig te hebben, dan iets nodig te hebben maar niet te kunnen. Ik ben nu meer op m’n gemak omdat ik weet wat ik moet doen als ik in de problemen kom.

Sven (22 jaar)

Tot Hier Training

Drie keer per jaar wordt, vanuit Stek Jeugdhulp, de Tot Hier Training gegeven. In deze tweedaagse training leren jongeren hun eigen grenzen beter te herkennen door te luisteren naar de signalen die hun lichaam hen geeft en leren ze te kijken welke signalen anderen geven wanneer zij hun grenzen naderen.

Er wordt geoefend om, zowel fysiek als verbaal, de eigen grenzen op een duidelijke en overtuigende manier aan te geven. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan zelfverdediging. Immers, hoe duidelijk je zelf ook kunt zijn, je loopt nog steeds het risico mensen te ontmoeten die jouw grenzen niet respecteren.

Voor dit onderdeel zijn wij afgelopen zomer in contact gekomen met Bart Runia van Trainingscentrum Helena. Hij heeft met onze jongeren een geweldige workshop gedaan met technieken vanuit Krav Maga. Na een leuke afwisselende warming-up leidde hij de jongeren door een aantal oefeningen om een aanvaller op een afstand te houden. Het was goed om te zien hoe zij, ook kinderen die moeite hebben om van zich te laten horen, in korte tijd krachtig en met overtuiging hun grens kunnen aangeven. Bart had een leuk contact met de jongeren en bracht de oefeningen zodanig dat jongeren die snel konden oppikken en zij vertrouwen kregen in hun handelen.

Wij hebben deze oefeningen als een zeer waardevolle aanvulling op de Tot Hier Training ervaren. Onze hartelijke dank aan Bart.

Louise en Ruud, Tot Hier Trainers.

 

Masterclass & Krav Maga

Tussen eind 2011 en begin 2012, organiseerden Cum Laude Events en Stadion Feijenoord een serie masterclasses voor de oproepkrachten werkzaam in de horeca van de Kuip. Een groot aantal onderwerpen werd  in deze  masterclasses behandeld en het personeel heeft een hoop opgestoken.

Dit was echter niet het enige doel van deze masterclasses: het verbeteren van de teamspirit tussen de werknemers stond ook hoog in het vaandel en daarom moest er een activiteit georganiseerd worden, anders dan de andere onderdelen. Iets wat totaal niet met horeca te maken had, met als doel de medewerkers te laten samenwerken en vooral, ook plezier te hebben. Dit onderdeel is met veel zorg ingevuld door Trainingscentrum Helena.

Niemand van het personeelsbestand wist wat dit onderdeel inhield, daar op het programma een ietwat cryptische benaming was gegeven. Daarom was de verrassing groot toen bleek dat er een zelfverdedigingsport zou worden beoefend. In een klein uurtje maakte het personeel kennis met de basistechnieken van Krav Maga, een zelfverdedigingsport die voor velen nog zeer onbekend was.  In dit uur hebben de medewerkers veel geleerd over de basistechnieken van deze unieke sport en het plezier en enthousiasme dat de trainer had voor zijn sport, straalde al snel af op onze medewerkers.

Achteraf niets dan lovende kritiek gekregen van ons personeel over de leuke afwisseling die het bracht in de avond. Daarom niets dan lovende woorden voor Trainingscentrum Helena, dat op een unieke manier de cursus compleet maakte. Hartelijk dank!

- Sybilla Wolthuis (Cum Laude Events BV) -

Kids training:

Sinds mijn zoon van 7 jaar jouw training voor kinderen is gaan volgen, is zijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Hij kan veel beter omgaan met vervelende situaties en kan ook nare opmerking en gedrag makkelijker van zich af schudden.

- Leonie Wiebe -

Krav Maga:

“So that one may walk in peace”. Een naar idee dat ik zelfverdediging nodig zou hebben om in vrede te kunnen leven, om met mijn eigen man in vrede te kunnen leven. In therapie mocht ik niet praten en met vriendinnen kon ik niet praten. Ik wilde weg, maar hij liet mij niet gaan. Misschien zou ik door zelfverdediging sterker worden en iets minder ongelijk aan hem. Hij vond het niet leuk dat ik naar krav maga wilde, maar uiteindelijk mocht ik gaan onder voorwaarde het niet tegen hem te gebruiken. Ik hoopte dat ik er geestelijk iets aan zou hebben. Ik leerde over huiselijk geweld en dat dit niet normaal is. Ik verdiende dit niet en ook ik had recht op een geweldloos thuis. Na een paar maanden realiseerde ik dat onze relatie niet meer zou verbeteren en ben ik stil bij hem weggegaan. Het was een moeilijke keuze, maar ik leef nu samen met mijn kinderen in een vredig en geweldloos huis. Het is waardevol om te zien hoe mijn kinderen zich steeds meer open durven te stellen en opbloeien. En ook ik sta steeds sterker in mijn schoenen.

- Op verzoek anoniem gepubliceerd -

Krav Maga en trojan workout:

Na 2 jaar lid te zijn van Trainingscentrum Helena wordt het tijd om te zeggen dat ik hier al 2 jaar met zoveel plezier en vrolijkheid train. De duidelijkheid en structuur die bij iedere training wordt gegeven is om een voorbeeld aan te nemen. Hoe zwaar het ook is, het is het na de training altijd waard en loop je met een zelfverzekerd gevoel de deur uit hopend dat de eerst volgende training er snel weer is. De goede organisatie en leuke instructeurs maken het een pracht plek om je doelen en dromen waar te maken. Je mag zeker trots op jezelf zijn!

- Tom Hirs-

Cursus conflicthantering – Sterk in je schoenen:

Interne cursus gevolgd met collega’s BCR van Hogeschool INHoland Haarlem, SD medewerkers, conciërges en receptionisten. Cursus bevat zowel theorie als praktijk,afwisselend en onder een goede begeleiding. Conflicthantering werd goed geoefend zowel de verbale kant en, indien nodig, fysiek kunnen optreden.

- Namens de collega’s BCR, Joep Jansen -

Cursus conflicthantering – Geweld op de werkplek:

Een leuke, enerverende cursus. Door vele varianten van training: Praktijk,theorie en praktijk simulatie hebben we een goed gevulde gereedschapkoffer om in de echte praktijk aan de slag te gaan.

- Patrick Dongelmans, teamleider Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's)
Gemeente Alphen a/d Rijn -

Kids training:

Langs deze weg wil ik je op de hoogte brengen van de ontwikkeling van onze zoon die nu een aantal maanden Krav Maga voor kids volgt bij Trainingscentrum Helena. Onze zoon (6 jaar) is gestart als een onzekere jongen met een beperkte motoriek. Hij beleefd veel plezier aan de lessen en is optimaal gemotiveerd om deze te volgen. Plezier is de basis voor leren. Inmiddels is de onzekerheid bij hem stukken minder geworden. Hij weet zich goed staande te houden en van zich af te bijten bij andere kinderen. Soms moeten we hem begeleiden in welke actie passend is in een situatie. Feit is wel dat onze zoon zich beter ontwikkelt op school middels verbeterde concentratie en motoriek. Hartelijk dank hiervoor en we willen andere ouders dan ook het advies geven om hun kind een proefles bij Trainingscentrum Helena te laten volgen. Let dan vooral op hoeveel plezier u kind heeft.

- Eric & Hedie Bulters -

Ladies Only Krav Maga:

De eerste keer dat ik op deze sport gewezen werd was via een foto op fb bij een vriend. Hij vroeg mij iets over die foto. Die foto en Ladies Only zei mij helemaal niets. Ik klikte de naam onder de foto in en kwam daarbij op een site waarop een foto stond van een vrouw die onder schot gehouden werd. Ik was geintrigeerd door die foto, niet vanwege het geweld dat ik zag, maar vanwege haar gezicht. Het plaatje was niet het verhaal wat je zag, dat zag je in de non-verbale communicatie die zij uitstraalde.
Ik wilde daar echt meer van weten en kwam daardoor bij jullie terecht. Ik had al heel lang niet meer gesport en was bang dat ik het niveau niet zou halen, dat de anderen een grote voorsprong op mij zouden hebben. Omdat ik zo geintrigeerd was wilde ik echter per-sé gaan.

De eerste les was in het begin wat onwennig maar al snel was ik mijn omgeving vergeten. Wat een sport. De lessen werden rustig aan opgebouwd, de uitleg was geduldig en rustig en werd zo vaak herhaald dat niemand bang hoefde te zijn dat zij het niet kon aanleren. Aan het einde van de les was ik wel bezweet maar niet moe.

Ik heb nu 3 lessen gehad. Daarbij zijn de technieken van de voorgaande keren hier en daar terug gekomen en weer opnieuw geduldig uitgelegd. Ik had daarom alle kans en gelegenheid om de technieken die al behandeld waren (er waren al 3 lessen geweest) aan te leren. Het fijne van deze lessen is dat je je tempo op zich helemaal in eigen hand hebt. Wil je fanatiek en geconcentreerd je technieken aanleren, dan is daar ruimte voor. Wil je dat niet, wil je de technieken kennen om jezelf wat steviger te voelen staan, maar er niet vol in wilt gaan, dan is die ruimte er ook.

Ik vind de lessen bij jullie geweldig en kan ze iedereen aanraden.
Voor de goede orde: leeftijd doet bij deze sport echt niet ter zake, dat is een feit wat zeker is en je conditie bouw je spelenderwijs op.

- Tineke -

Ladies Only Krav Maga:

De ladies only cursus vond ik heel erg leuk en leerzaam. En ook lekker gesport!

Wel goed en fijn om Krav Maga te starten met alleen ladies. Geeft ruimte om te wennen aan de moves en het schreeuwen. De Ladies Only verlaagd de drempel denk ik om te starten aan Krav Maga.

In het nieuwe jaar wil ik graag verder met de training, reguliere lessen is voor mij prima. Als je door gaat met Ladies Only dan vind ik het ook ok om met die mee te doen.

Ik denk wel dat als je ook met mannen traint het wat pittiger en realistischer kan zijn. Soms zijn de ladies onderling een beetje voorzichtig ;-)

- Tanja -

Kids Training:

Sofie was met mij boodschappen doen. Bij AH kon je sparen voor mini"s. Sofie vroeg aan me of ze buiten bij de draaideur mocht ruilen met andere kinderen etc. Alle kids mogen dat, dus ik zeg ok. Ik kon haar vanaf de kassa zien. Toen ik had afgerekend stond Sofie met een enorme hoeveelheid mini's op me te wachten. Vond ik raar. Ze vertelde dat er een mevrouw naar haar toe was gekomen. Die vrouw had gezegd dat ze erg veel mini's achter in haar auto had liggen. Op de grote parkeerplaats....Of Sofie met haar mee wilde komen. Heel erg aanlokkelijk voor een kind die die dingen dolgraag wil hebben. Nee, zegt Sofie tegen die vrouw, ik mag van mijn moeder niet met u mee. Ik wacht hier, brengt u de mini's maar naar me toe. Dat deed de vrouw. Voor hetzelfde geld was ze met die vrouw meegelopen naar de auto. Vrouw was samen met haar man, heb die mensen gezien, vieze alcoholisten en ik (Sofie ook) vonden het rare lui.  Ik was enorm trots op haar. Ik zei waarom ben je niet met haar meegelopen? Van Martijn geleerd was haar antwoord....

Mylogenics:

Succesverhalen zijn er om te delen!

Nog maar 5 maanden geleden ging mijn schouder soms wel wekelijks uit de kom. Ik stond op het punt om mijn schouder te laten opereren toen Martijn vertelde dat hij misschien nog iets voor mij kon betekenen.
Nu, een aantal behandelingen mylogenics en héél veel Trojan Workouts verder, is gisteren het bewijs gekomen dat mijn schouder absoluut sterk geworden is! Tijdens een wedstrijdtraining mislukte een onderdeel in m'n oefening volledig, waarna m'n schouder een beweging maakte waarbij hij 5 maanden geleden absoluut uit de kom gegaan zou zijn. Hij bleef er nu in!
Ongelofelijk hoe blij ik was op dat moment..
Blij dat ik niet geopereerd ben, blij dat ik keihard aan het bikkelen ben tijdens de Trojan Workouts en blij dat ik het nu zo ontzettend naar m'n zin heb bij Helena!

Martijn, bedankt!!