Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Wat is stay away Fysieke Empowerment voor vrouwen?

Bang om alleen te lopen?
Vind je het moeilijk om directief te zijn, als iemand je lastig valt?
Ben je terughoudend in het aangeven van je grenzen?

Dan kunnen wij je een hoop leren!

Ook jij kunt je krachtig en sterk voelen. Je bent zelfverzekerd en overtuigd van je fysieke en mentale kracht, zodat je je leven en relaties veel meer naar je hand zet. Dit is precies waar de fysieke empowerment cursus Stay Away over gaat. De cursus leert je vaardigheden die nodig zijn om als vrouw volledig in je kracht te staan.

Stay Away is de eerste cursus fysieke empowerment van Trainingscentrum Helena, speciaal ontworpen voor vrouwen. Bij fysieke empowerment en zelfverdediging voor vrouwen zijn er immers andere dingen belangrijk dan bij een cursus voor mannen. Ook zijn er specifieke scenario’s die in het bijzonder voor vrouwen een gevaar vormen.

Tijdens deze cursus behandelen we de drie centrale aspecten van zelfverdediging. Geef je nu op voor de nieuwe cursus Stay Away.

Laura ten Brink:
Voor ik de cursus volgde, kwam ik niet in actie op momenten dat het er toe deed, omdat ik teveel nadacht of bevroor. Door de cursus heb ik geleerd om snel te reageren uit je hoofd en meteen te handelen. Hierdoor voel ik mij meer zelfverzekerd. Ik voel me niet langer een weerloos slachtoffer en heb meer vertrouwen gekregen in mezelf. Ik ben nu in staat assertief te reageren in een bedreigende situatie

De cursus in Haarlem start op 7 februari t/m 18 april 2019. De lessen zijn iedere donderdagavond van 20.30 t/m 21.45 uur. Donderdag 21 februari 2019 zijn er geen lessen i.v.m. de voorjaarsvakantie.

Profiteer nu van de korting van maar liefst 30 euro als je je inschrijft voor donderdag 3 januari 2019 en betaal 149 euro voor deze cursus ipv 179 euro!!

1. Het verbale aspect

Geweld is niet fijn. Het laatste wat je wilt, is vechten met iemand die groter en sterker is dan jij. Daarom besteden we aandacht aan 'conflictbeheersing'. Oftewel: we leren je hoe je met praten nare situaties kunt oplossen en voorkomen en hoe je verbaal je grenzen kunt geven.

2. Het fysieke aspect

Toch kan een situatie altijd misgaan. We willen graag dat jij jezelf kunt verdedigen tegen alle aanvallen. Daarom leren we je ook Krav Maga, het meest realistische en best geteste zelfverdedigingssysteem ter wereld.

Krav Maga werkt ongeacht de grootte en gewicht van de gebruiker, waardoor het een perfect systeem is voor vrouwen van alle leeftijden. Je leert je verdedigen tegen de meest voorkomende aanvallen op straat. Wat moet je doen als iemand je wurgt? Vastgrijpt? Te dicht bij je gaat zitten? Of zomaar een kus geeft?

3. Het mentale aspect

Tot slot besteden we ook aandacht aan mentaliteit: hoe sta je Sterk in je Schoenen? Hoe zorg je ervoor dat jij zo zelfverzekerd over komt dat een aanvaller je niet eens dúrft aan te vallen? De volledige cursus bestaat uit 10 lessen, verdeeld over 10 weken. De cursus is inclusief tok (kruisbeschermer voor vrouwen). In verband met de lesopbouw is het volgen van losse lessen niet mogelijk. 

Marina:
Ik durfde mijn stem nooit te gebruiken. Door de cursus heb ik geleerd om gewoon te schreeuwen. Ik ga veel zelfverzekerder over straat. Ik kan nu snel automatisch reageren, ben veel alerter en niet bang voor een eventueel conflict. Ik denk dat deze cursus voor iedereen heel gepast is. Niet alleen heb je een sportactiviteit, maar je leert ook technieken die je hele leven bij je zullen blijven. En het is ook nog heel erg leuk.

Waar en wanneer?

De cursus in Haarlem start op 7 februari 2019 t/m 18 april 2019. De lessen zijn iedere donderdagavond van 20.30 t/m 21.45 uur. Donderdag 21 februari 2019 zijn er geen lessen i.v.m. de voorjaarsvakantie.

het heeft mij zelfvertrouwen gegeven en ik vind dat iedere vrouw deze cursus moet volgen, het maakt je bewust van je kwetsbaarheid maar ook hoe je deze kunt overwinnen

Profiteer nu van de korting van maar liefst 30 euro als je je inschrijft voor donderdag 3 januari en betaal 149 euro voor deze cursus ipv 179 euro!!Naast onze 10 weekse Stay Away cursus hebben we een exclusief jaarprogramma voor ambitieuze vrouwen die willen leren hoe ze optimaal kunnen presteren en functioneren in elke situatie. In dit jaartraject voor Female High Performers leren we je hoe je jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele kracht vergroot waardoor je volledig in je kracht komt te staan en unieke prestaties neer kunt zetten.

Inschrijven kan na een persoonlijk intake gesprek.Meer informatie hierover vind je hier.

Hoe bescherm ik mezelf?

Om alvast een voorproefje te geven op de cursus Stay Away, hebben we 10 tips om je Fysieke Empowerment te vergroten op een rijtje gezet. De dames die bij onze seminar aanwezig waren, zullen ze herkennen! Hoe bescherm ik mezelf?

Op deze pagina kun je ook nog ons Ebook "7 mythes die vrouwen hun kracht ontnemen" gratis downloaden