Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Krav Maga junior examen

Ieder kind is anders. En voor ieder kind is een persoonlijke aanpak gewenst. Krav Maga Junior (Kid's en Junior) werkt daarom met sub-levels en levels. Zo is progressie steeds inzichtelijk en kunnen de jonge deelnemers zich steeds blijven ontwikkelen.  

Sublevel testen zijn uniek. Aan het eind van elke lesperiode van 2 of 3 maanden kunnen de kinderen en jongeren deelnemen aan een sublevel test. Deze vinden plaats tijdens een regulieren les. Na afloop van een sublevel test krijgen de deelnemers een streep op de patch op hun broek of op hun band. Tijdens een sublevel test  laten de deelnemers de aangeleerde technieken correct laten zien. Ouders mogen in deze les de laatste 15 minuten komen kijken.

Sub-level testen hebben een aantal voordelen. Op deze manier krijgt de instructeur een beter overzicht van de progressie van het individuele kind. Bij Trainingscentrum Helena streven we altijd naar maatwerk. Daarnaast leren kinderen zo op een informele manier omgaan met testen en examens. Sub-level testen vinden dan ook regelmatig plaats. Bij heel wat kinderen (en volwassenen) neemt het uitvoeren van een test of examen extra spanningen met zich mee. Met onze pre-testen leren ze hier beter mee omgaan en presteren ze uiteindelijk beter tijdens een grotere test; voor Krav Maga maar ook voor toetsingen op school. Een pre-test is ook een mooi moment voor ouders om een indruk te krijgen van wat de jonge deelnemers in de les leren. Ouders/verzorgers worden standaard niet toegelaten in de Krav Maga Junior les. De testen zijn is hier een uitzondering op. Tijdens een pre-test kunnen ouders de laatste 15 minuten van de les komen kijken. Tijdens een groot examen mogen ouders/verzorgers en vrienden de les blijven kijken

De jongste leden (5-7jr.) volgen les Krav Maga Lifeskills. De oudere (8-10jr.) volgen de les Kid's Krav Maga. De leden tussen 11jr. en 15 jr. volgen de les Junior Krav Maga. Vanaf 16 jaar kunnen leden de lessen voor volwassenen volgen maar ze mogen ook alleen in de Junior lessen mee blijven doen.

Alle Krav Maga examens zijn internationaal erkend door de IKMF. Met het conformeren van de Krav Maga examens internationaal, komt ook het werken met speciale gradaties in Krav Maga Junior (Kid's en Junior 1 t/m 5) en een officieel Krav Maga tenue. Voor het examen is dit tenue verplicht: rood met wit Krav Maga Junior shirt, met een zwarte Krav Maga broek. Bij daaropvolgende examens komt ook een level-patch bij. Tok en bitje zijn aan te raden maar zijn niet verplicht bij de jongste groepen. Deelnemers hebben vanaf het 2e examen wel scheenbeschermers, bitje en een tok nodig.

Bij het succesvol afsluiten van een officieel examen, krijgt de Kravist in de les nieuwe uitdagende technieken aangeleerd en worden er complezere situaties getraind. Ook wordt er meer van ze verwacht v.w.b. overige aandachtspunten (gedrag, samenwerking en discipline).
Met onderlinge differentiatie binnen de les wordt iedere deelnemer, op pedagogisch verantwoorde wijze gestimuleerd, om het beste van hem/haar naar boven te laten komen. Geen enkel kind is gelijk. In de les stimuleert de instructeur naar ieders vermogen individuele ontwikkeling om Sterk in je Schoenen te staan.

Examendeelname is gedeeltelijk gebaseerd op leeftijd:

  • Lifeskills: 5-7 jaar
  • Kids Krav Maga: 8-10 jaar
  • Junior Krav Maga: 11-15 jaar

Voorwaarden level test 

Om aan het examen deel te kunnen nemen, moeten de leden aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 5 maanden trainen (bij jaarlijkse leveltest)
  • Compleet tenue (broek, rood krav maga t-shirt, band of patch)

Examendata

Datum

Evenement  

Tijd

Locatie

Zondag 8 juli 2018  Centraal examen 11.00-16.00 uur Kennemer Sportcenter Haarlem