Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Train je aandachtsspieren

Afgelopen week was weer een bewogen week. Niet alleen waren er opnames voor RTV Noord Holland en Linda TV. Ik had ook een leuk gesprek met een journalist van het AD. Zodra het artikel gepubliceerd is zal ik het met je delen.

Hieronder zie je de reportage van RTV Noord Holland.

 

 

Train je aandachtspieren

In mijn vorige blog vertelde ik over oefeningen die ik doe om mijn aandachtsspieren te trainen. Ik heb voor het gemak een video voor jullie gemaakt. Probeer het zelf eens.

Als het je bevalt adviseer ik je deze oefeningen minimaal 2x per week te doen voor 5-15 minuten. Natuurlijk moet je proberen om de oefening steeds moeilijker voor jezelf te maken. In de video doe ik al een paar suggesties.

 

 

Tot slot nog een voedingstip:

Omdat ik behoorlijk zwaar train in deze periode, is het goed merkbaar als ik afwijk van mijn geplande eetprogramma. Zo heb ik vorige week een biertje gedronken. Het kan toeval zijn, er zijn tenslotte heel veel factoren die invloed hebben op mijn prestaties, maar ik leek het te merken. Mijn volgende biertje laat ik dus nog even een tijdje staan ;-)

Soms helpt het me om dat biertje wel te nemen, juist om een beetje extra te genieten en dus te ontspannen. Hierdoor herstel ik wellicht sneller. Het is een beetje zoeken naar wat wanneer werkt.

Het is een leuk proces. Zeker als je weet waar je het voor doet. En dat kunnen natuurlijk veel uiteenlopende dingen zijn. Niet alleen fysiek.

Als jij net als ik veel van jezelf vraagt, zoek je steeds naar manieren die voor jou werken om beter te kunnen presteren; fysiek en mentaal.

Je moet niet denken dat ik een heilige ben als het om eten en drinken gaat. Ik weet heel goed wat genieten is, maar ik probeer er voor te waken dat ik ongezonde dingen uit gewoonte doe.

Dan geniet je er niet meer van, denk ik.

Als je het bewust doet en er op dat moment van geniet, dan wordt het wel gezond. Is het vasthouden aan een gezonde eetgewoonte voor jou een uitdaging. Dan kun je wellicht iets met deze tips.

3 Tips voor een gezonde eetgewoonte:

1: snoep alleen als je zit
2: doe niks anders
3: weet achteraf wat je hebt opgegeven.

Volgende keer heb zal ik weer een trainingsvideo met jullie delen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen