Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Een dip!

Een dip!

Dinsdag had ik een dip in mijn road2E4. Niet fysiek, want ik word voelbaar en zichtbaar sterker en energieker, maar wel mentaal.

Het blijft een uitdaging om mijn pittige trainingsschema in te passen in mijn agenda met klantafspraken en strategische en operationele opdrachten. 

Ik ben soms geneigd om die drukte als reden te gebruiken om me minder strak aan mijn trainingsschema te houden.

Gelukkig realiseer ik me dat ik altijd keuze heb. Ik doe dit omdat ik het wíl en in theorie kan ik ieder moment stoppen met deze intensieve Road2E4.

Ik ben dankbaar dat ik dit proces ben aangegaan; dat ik mijzelf zo op de proef kan stellen en dat ik deze weg nu afleg. Uiteindelijk is het me wel gelukt om zowel mijn werk als mijn trainingen met volle aandacht te volbrengen. Daarvoor heb en behoud ik mijn focus.

Hieronder nog een afbeelding tijdens het KravMaga examen in Griekenland!

Greece

En ik heb ook nog een paar bladzijdes in mijn (binnenkort te verschijnen) boek over Trojan Workout kunnen schrijven.

Natuurlijk daarnaast ook een update over mijn Road2E4 voor jou. In deze update ga ik in op de mentale blokkades die ik ervaar bij het trainen en hoe ik deze niet alleen overwin maar zelfs gebruik als extra stimulans. (motivatie)

Dinsdag deed ik een bijzonder zware work-out. In mijn eentje. Niemand die me motiveerde of stimuleerde om die extra stap te zetten. Anderhalf uur lang moest ik het helemaal uit mijzelf halen.

Op het moment dat het echt zwaar werd, na ruim een uur keihard trainen, kwam er van binnen uit een vervelend stemmetje naar boven. Ik vroeg mezelf af of ik niet beter kon stoppen.

Misschien herken je het wel. Als je veel weerstand ervaart (fysiek of mentaal) dat je aan jezelf van die vragen gaat stellen als:

  • Waarom doe ik dit allemaal?
  • Waarom maak ik het mijzelf zo zwaar?
  • Is dit wel goed voor me?
  • Ik heb niet zo’n zin meer
  • Nu is het toch wel voldoende…
  • Dit is ook wel goed volgens mij…
  • Waarom….
  • Wat als….

Daarna vroeg ik me af hoe ik het mezelf makkelijker kon maken. Zal ik een aantal herhalingen minder doen? Of kan ik niet beter stoppen?

Die gedachtes helpen niet. Ik had deze stemmetjes ook tijdens de laatste dagen van mijn vasten (vanaf de 8e dag dat ik niet had gegeten) en als ik het onderspit delf in een zware sparsessie.

Maar ook als ik heel veel te doen heb of bij het maken van een zware beslissing. Het stemmetje zoekt naar de weg van de minste weerstand, ook al weet ik dat dit niet het juiste is.

Opeens kreeg ik een inzicht! Ik realiseerde me dat ik me deze vragen eigenlijk altijd stel op het meest zware moment. En dat het logisch is dat ik dan minder blij ben. Het is tenslotte het zwaarste moment (waarin ik altijd een keus heb).

Dat gaf mij troost. En mijn inzicht gaf me ook veel kracht en nieuwe motivatie. Want wat is de reden dat ik me dan zo voel? Juist omdat ik op dat moment het verschil kan maken! Juist omdat ik op het moment dat de weerstand het grootst is echt serieuze stappen aan het zetten ben. En dat punt heb ik zelf opgezocht.

Als ik mijzelf niet zo op de proef stel, kom ik nooit in zulke zware momenten terecht. Maar kan ik ook geen bijzondere prestatie neerzetten. En dat wil ik wel.

Door die momenten als iets exclusiefs te zien, waar ik gewoon blij mee moet zijn, vergroot ik mijn mentale kracht precies op dat moment. Daarom ga ik ze nu gebruiken om mijzelf te vertellen dat ik werkelijk sterker aan het worden ben. Het zijn mijn nieuwe negatieve emoties die ik steeds weer wil voelen. Tweet this

Een mindset is iets wat je steeds kunt aanpassen en in dienst kan laten staan van wat je wilt bereiken. Dit inzicht heeft mijn mindset verder aangescherpt. Dit leer je niet als je jezelf niet op de proef stelt. En ook niet als je bang bent om te falen. Hoe je naar dingen kijkt, bepaalt voor een groot deel je succes. Weer een mooi voorbeeld over hoe fysieke en mentale kracht hand in hand gaan en hoe ik beide train.

Als jij nou ook zulke momenten ervaart, als dingen tegen zitten of als je het fysiek en/of mentaal zwaar hebt, bedenk dan dat dit juist die momenten zijn waardoor je sterker wordt! En als je deze momenten omarmt en op waarde schat, ga je voelen dat je sterker wordt!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen