Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Bezoek van Israel Tamir

Als EIT geef ik over de hele wereld les. Ik probeer wereldwijd mensen te leren hun fysieke en mentale kracht te vergroten. Krav Maga is daar een onderdeel van. Afgelopen jaar heb ik les gegeven in Nederland, Duitsland, België, Griekenland, Rusland, Tsjechië en China. Dit weekend staat Griekenland weer op het programma. Ik neem daar een Krav Maga examen af.

Afgelopen weekend was mijn collega Israel Tamir in Nederland voor Krav Maga examens en een 3-daagse Krav Maga instructeurstraining. Israel is hoofd van de Law Enforcement en Security divisie in Israël (het land bedoel ik hier ;-) Hij is iemand waarvan ik een hoop kan leren. Hij zal ook bij mijn Expert 4 examen aanwezig zijn op 21 Mei. Zijn level is al Expert 4. Voor mij een mooie gelegenheid om hem ook een paar vragen over het examen te stellen.

Op deze video kun je mijn interview met hem zien en welke 5 tips hij geeft om doelen te bereiken en hoe je een hoog level instructeur wordt.

De Krav Maga instructeurs trainingen zijn lange dagen. Theoretische uitleg en praktische training wisselen elkaar continue af. In feite sta je de hele dag met zweet op je voorhoofd en aan het eind van de dag ben je best gaar. Respect voor de instructeurs die na zo’n lange dag ook nog een examen hebben afgelegd. In het bijzonder mijn eigen studenten en tevens Trainingscentrum Helena instructeurs; Jerney, Arthur, Ronald, Jeroen, Bart en Rachid. Goed gedaan!

Tijdens zulke dagen is het belangrijk om steeds geconcentreerd te blijven. Ik vind dat nog wel eens lastig. Het helpt me dan om in aanloop naar zo’n trainingsweekend extra oefeningen te doen om langer te kunnen focussen. Wat ik dan eigenlijk doe is mijn “aandacht spieren” trainen. In mijn volgende blog zal ik een paar hele effectieve technieken met je delen, waarmee je deze vorm van mentale kracht kunt vergroten.

Donderdag avond zou er nog een filmploeg van RTV Noord Holland langs komen. Daar moest ik mij op voorbereiden, maar helaas ging dat op het laatste moment niet door. Daarna moest ik bijna gelijk het vliegtuig in naar Griekenland. Vorig jaar heb ik daar een examen afgenomen voor 540 deelnemers. Nu voor bijna 700 (!) deelnemers.

Ook weer een beetje bizarre maar hele gave uitdaging. Ik hou je op de hoogte!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen