Bekijk onze Facebook posts en word fan!

Hoe haal jij het beste uit jezelf in 2016?

Hoe haal jij het beste uit jezelf in 2016?

Het nieuwe jaar komt eraan. Hét moment voor velen om te besluiten om dingen anders te doen. En ook al kun je doelen het hele jaar door, elke dag van de week stellen, 1 januari is toch voor velen hét moment.

Februari is dan ook hét moment om te realiseren dat het (weer) niet gelukt is. Of - en dat is ook niet het meest wenselijke - dat het wél gelukt is. Want er kleeft een heel groot nadeel aan het behalen van doelstellingen die niet aan bepaalde 'eisen' voldoen. En dan vooral wat je na het bereiken van die doelstellingen doet.

Internationale dag tegen het geweld tegen vrouwen

Internationale dag tegen het geweld tegen vrouwen

Vandaag, 25 november is het de internationale dag tegen het geweld tegen vrouwen. Een dag waar ik graag even bij stil sta.

Ik ben een groot voorstander dat de problematiek jaarlijks op de agenda wordt gezet. Ik vind ook dat er nog steeds te weinig aandacht wordt besteed aan het leed dat vrouwen dagelijks worden aangedaan in ons eigen land. Een internationale herdenkingsdag vraagt aandacht voor de slachtoffers maar het roept ook alertheid op bij de mensen die incidenten bespaard is gebleven.

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld

Eens in de zoveel tijd krijg de vraag van iemand of onze visie van Sterk in je Schoenen ook aansluit bij de visie van Trojan Workout. Dat is zeker het geval en daarom leek het me deze maand een goed idee om daar een stukje over te schrijven.

Herken jij dit? Je loopt over straat en ziet een reclame hangen van de nieuwste fitness hype. Of je ziet een advertentie op internet over wat jij moet doen om er slank en strak uit te zien. Op de foto zie je een man of vrouw afgebeeld die er heel goed uit ziet. Slank, gespierd en blij.

Wat zou jij kiezen?

Wat zou jij kiezen?

Deze week hoorde ik een discussie waarbij de vraag werd gesteld wat je zou doen als je moet kiezen tussen een gezonde geest of een gezond lichaam, vanaf je zestigste levensjaar.
Best een lastige keuze, want in hoeverre is die geestelijke gezondheid? Zit je geestelijk weg te kwijnen maar met het lichaam van Hector de Trojaan of Helena van Troje? Of ben je geestelijk topfit maar heb je elke dag last van je lichaam?

PEENULLER

“Waarom bezig zijn met hoe goed je bent, als je steeds beter kunt worden.” Met deze woorden opende ik onlangs een lezing over het creëren van een krachtige mindset. Wat ik er mee bedoelde is dat het proces belangrijker is dan het product. Ik geloof dat je groot moet dromen. Zelfs zo groot dat het misschien niet eens haalbaar is, maar je wel richting geeft. Hierbij is het naar mijn mening belangrijk dat je je richt op groei en niet op resultaat. Ontwikkeling is belangrijker dan resultaat. Met andere woorden: streef naar progressie, niet naar perfectie.

3 tips voor een krachtige uitstraling‏

3 tips voor een krachtige uitstraling‏

Kort geleden had ik een gesprek met een vrouw die voor deze blog liever anoniem blijft. Ik noem haar voor het gemak Maartje. Maartje heeft vorig jaar deelgenomen aan onze Stay Away cursus. Een paar weken voor ons gesprek had ze een heftig conflict op haar werk meegemaakt. Een ontevreden bezoeker van het ziekenhuis waar ze werkt, was enorm uitgevallen tegen een van haar medewerkers.

Teleurstellingen

Teleurstellingen

Afgelopen maand verzorgde ik een opleiding Trojan Workout. Fysieke en mentale power zijn altijd belangrijke thema’s in mijn werk en daar was deze opleiding geven ook een onderdeel van. Trojan Workout is een trainingsmethode die mensen in staat stelt om op een veilige manier een gezond en sterk lichaam te ontwikkelen met trainingen die maximaal 30 minuten duren.

Blog 2 vanuit Israel

Blog 2 vanuit Israel

Dit is het tweede blog dat ik vanuit Israël schrijf en ik ben best enthousiast. Morgen is het zo ver. Trainingscentrum Helena instructeur Elkan van Dijk gaat zijn expert level Krav Maga examen doen. Elkan is hiermee mijn eerste leerling die mogelijk de expert status bereikt en daar ben ik erg trots op.